Paramotor forum.NL

Registreren kost een minuut. Registration takes one minute.
Het is nu 26 Mei 2024, 11:02

Alle tijden zijn UTC
Nieuw onderwerp plaatsen Op dit onderwerp reageren  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
 Titel: KNMI
BerichtGeplaatst: 29 Okt 2016, 15:52 
Offline
Zeer actief lid

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 14:09
Berichten: 210
Hebben ze nu ipv de klok ook de maand een uur terug gezet bij het KNMI?
http://knmi.nl/nederland-nu/weer/waarsc ... meerdaagse

Guidance meerdaagse

Beoordeling lange termijn door meteoroloog

Geldig van maandag 31 oktober tot zaterdag 12 november
Synoptische ontwikkeling:

Aanvankelijk hebben we nog te maken met een hoogterug waarbij we ons aan de grond in de zachte lucht bevinden. Dit hoog wordt woensdag afgebroken en komen we onder invloed van een hoogtelaag dat vanaf IJsland richting Scandinavie beweegt. Aan de grond maakt het omvangrijke hoog plaats voor lage druk boven Scandinavie. In de loop van dinsdag 2 oktober komt een bijbehorend koufront door en komen we in de wat minder zachte polaire lucht. In de tweede helft van de week en in het weekeinde van 5/6 november treedt een overwegend (noord)westelijke stroming op met een opeenvolging van zwakke troggen en ruggen. Aan het einde van de periode diept een van de troggen fors uit boven onze omgeving en nemen wisselvalligheid en windsnelheid sterk toe.

Modelbeoordeling en onzekerheden:

Tot en met dinsdag 2 oktober is de onzekerheid in het EPS niet bijzonder groot, al zien we a.g.v. de onzekerheid in de bewolkingsgraad wel wat spreiding in met name de minimumtemperatuur. In de meeste members is ook de daling in dauwpunt corresponderend met het doorkomen van het koufront zichtbaar. Daarna neemt de onzekerheid wel toe, waarschijnlijk heeft dit te maken met faseverschillen in de doorkomst van ruggen en troggen. Een echt goed doorstroomde zonale stroming lijkt er evenwel niet te komen. De meeste clusters berekenen een goed ontwikkelde hoogterug op de Atlantische Oceaan of boven de Britse Eilanden. De spreiding in de pluim voor bijna parameters neemt dan ook sterk toe. De kans is echter wel groot dat de temperatuur naar normale waarden terugvalt, later mogelijk naar iets onder gemiddeld. De diepe trog die de operationele run berekent voor het weekend van 5/6 oktober wordt niet ondersteund door het ensemble, de oper zit qua wind dan bovenin de pluim. De kans op veel wind is verder nihil. De neerslagkansen nemen vanaf woensdag 2 oktober duidelijk toe naar 50-70%. De kansen op nachtvorst zijn vooralsnog beperkt, pas aan het einde van de periode nemen deze toe naar maximaal 30%. We weten echter dat in de staven deze kansen over het algemeen onderschat worden. In een stralingsnacht is het heel reƫel dat het later in de periode tot nachtvorst komt.

Samenvatting meerdaagse-periode:

Tot en met dinsdag overwegend droog en vrij zacht najaarsweer met af en toe zon en in de nacht en ochtend kans op mist. Vanaf woensdag lagere temperaturen en toenemende wisselvalligheid.

Samenvatting EPS-periode:

Licht wisselvallig met temperaturen rond of iets onder de langjariggemiddelden.

Paraaf meteoroloog: aberson

Uitgifte: 29/10/2016 03.46 uur LT


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen Op dit onderwerp reageren  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn UTC


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Ga naar:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertaling door phpBBservice.nl.