Paramotor forum.NL

Registreren kost een minuut. Registration takes one minute.
Het is nu 22 Jan 2019, 17:51
Aangepast zoeken
------------- ------------- ------------- -------------


Alle tijden zijn UTC

Nieuw onderwerp plaatsen Op dit onderwerp reageren  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 18 Mei 2009, 18:15 
Offline
Startend poster

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 13:22
Berichten: 5
Geplaatst: Zo 22 Apr, 2007 08:22:07 Onderwerp: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap.

--------------------------------------------------------------------------------

Allen,

Duitsland start met een test om de "veldplicht" af te schaffen.

Citaat:
DULV-Presseerklärung

Friedrichshafen, 20. April 2007


Flugplatzzwang für Motorschirmpiloten teilweise aufgehoben.


Friedrichshafen, 20. April 2007. Gute Nachrichten für die wachsende Zahl von Motorschirmfliegern in Deutschland. Der gesetzliche Flugplatzzwang für diese leichten und einfachen Luftsportgeräte wird teilweise gelockert. Der Deutsche Ultraleichtflugverband (DULV) der die meisten der schätzungsweise 2.000 Motorschirmpiloten vertritt, hat in Verhandlungen mit Bund und Ländern erreicht, dass die Piloten nicht mehr unbedingt auf Flugplätzen starten und landen müssen, sondern ähnlich wie beispielsweise Heißluftballone auf geeigneten Geländen in die Luft gehen können. Das teilte der DULV anlässlich der Luftsportfachmesse AERO in Friedrichshafen mit.

Dieses Erprobungsprogramm ist zunächst auf ein Jahr begrenzt und an einige Voraussetzungen gebunden. Bevor die Landesbehörden aber eine ??Allgemeinerlaubnis für Austenstart- und ?Landung? ausstellen, müssen die Piloten durch die Teilnahme an einem Seminar des DULV nachweisen, dass sie vor allem Naturschutzbelange bei der Ausübung ihres Sports beachten. ?Wir wollen, dass diese neue Freiheit für unsere Mitglieder auf keinen Fall dazu führt, dass die die Menschen in der Nähe solcher Startplätze zusätzlichen Belastungen ausgesetzt werden.,? sagte Jo Konrad, Vorsitzender des DULV. Dieses mit dem Bund-Länder-Fachausschuss abgestimmte Erprobungsprogramm gilt zunächst nur in den Bundesländern Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Hessen und Bayern. Nordrhein-Westfalen und Rheinland-Pfalz werden sich möglicherweise auch beteiligen. Im Einzelnen ist vorgesehen, dass die Piloten in einem Kurs von Naturschutzfachleuten, erfahrenen Fluglehrern und Luftrechtsexperten auf die Besonderheiten von Starts und Landungen außerhalb zugelassener Flugplätze hingewiesen werden. Sie sollen in ganz besonderer Weise für ein eigenverantwortliches Handeln bei der Ausübung ihres Sports sensibilisiert werden. ?Wir wollen dazu beitragen, dass diese neu gewonnene Freiheit nicht leichtfertig aus Spiel gesetzt wird,? betonen Michael Werner und Thomas Keller, die innerhalb des DULV für die Belange der Motorschirmflieger zuständig sind.

Zum Hintergrund: Motorschirme zählen in Deutschland zu den leichten Luftsportgeräten. Sie bestehen aus einem besonders konstruierten Gleitschirm und einer Motoreinheit, die der Pilot entweder auf dem Rücken trägt, oder die in ein ganz leichtes, kleines dreirädriges Fahrgestell integriert ist. Man benötigt eine Ultraleichtlizenz, die eine Ausbildung in Luftrecht, Aerodynamik, Technik, Wetter und Verhalten in besonderen Fällen beinhaltet. Ein Motorschirm kostet zwischen 8.000 bis 10.000 Euro. Sie sind an Flugplätzen in der Regel nicht sonderlich erwünscht, weil sie sehr langsam fliegen und den Betrieb in der Platzrunde beeinträchtigen können.

Der DULV vertritt mit seinen über 4.500 Mitgliedern die Interessen von Ultraleichtfliegern und Motorschirmpiloten. Er ist als Beauftragter des Bundesverkehrsministeriums dafür zuständig, Ultraleichtflugzeuge und leichte Luftsportgeräte, zu denen auch die Motorschirme gehören, für den Verkehr zuzulassen oder zu prüfen, sowie die Lizenzen für die UL-Piloten auszustellen.

Nähere Informationen können beim DULV angefordert werden unter http://www.dulv.de. Bildmaterial erhalten Sie auf Anforderung bei jkonrad@dulv.deWanneer volgt ons landje?

_________________
PH-9H2 by paratool

Terug naar boven


Jacques
Gast

Geplaatst: Zo 29 Apr, 2007 11:34:45 Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------

Mooi Hans,dat je dit even onder ogen hebt gebracht,ik was al op de hoogte
dat het er aan zat te komen.
Ik heb de taakgroep gelijk aangespoord om input te geven zodat we in een brief aan de overheid duidelijke kunnen maken dat wij dat ook zo op
deze wijze willen. We maken een goede kans,gezien het feit dat de oveheid in deze graag Duitsland volgd (Dulv en zo).
Nu moeten we nog even de kortste weg vinden zodat het SNEL geregeld kan worden voor we ons aanmelden voor het bejaardenhuis willen we toch al vliegen op deze wijze. In 2001 had ik al een voorstel gedaan in deze richting,maar deze is in de lade van G.Kruiswijk blijven hangen.
Nu heeft de tijd geleerd dat het zich zelf kan oplossen mits we ons blijven
gedragen naar normen en waarde. Laten we vooral vorzichtig omgaan met de mensen die zich storen aan onze mooie hobby. Het zijn vaak twee of drie mensen die het ons moeilijk willen maken. Dus denk aan dieren en mensen die zich terecht kunnen ergeren als je op de zelfde plek blijft rondje draaien. Gebruik je startplek alleen voor starten en landen als hij in de nabijheid van mensen ligt.Vaak kun je stiller wegkomen door na de start op twee meter hoogte naar de vrije ruimte te vliegen en daar pas hoogte op te bouwen. Klim niet uit met vol vermogen
als het niet hoeft,het geluid zal hierdoor minder ver dragen.
En denk zelf ook eens na hoe je het geluid kunt beperken.
Sportieve groet,Jacques


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 10 Nov 2009, 11:08 
Offline
Zeer actief lid
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 13:40
Berichten: 169
Woonplaats: hellevoetsluis
ik ga binnen kort weer eens naar de achterhoek (schoonfamilie)
en wil daar gaan vliegen
is het dan legaal om in Duitsland op te stijgen en te landen?
en wat zijn de regels in Duitsland?

staat vast hier boven maar mijn Duits is nog slechter als mijn Nederlands 8-)

dyssie

_________________
COME FLY WITH ME


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 10 Nov 2009, 19:15 
Offline
Hoofd Moderator
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 13:10
Berichten: 971
Woonplaats: Loosdrecht
Hoi Dyssie,

Het bericht van Hans is 2 1/2 jaar geleden geplaastst.
Sinds die tijd heeft er in Duitsland een uitprobeerprogramma (vrije vertaling uit het Duits) plaatgevonden.
In dit programma hebben een aantal Duitse snorvliegers in vier deelstaten (Duitsland bestaat uit een aantal landen of deelstaten) in een periode van twee jaar het vrij opstijgen en landen in de praktijk uitgeprobeerd. Dit weer onder een bepaalde regelgeving.

In augustus 2009 liep het programma af en werden de resultaten/ervaring van de betreffende vliegers verzameld door de snorvliegvoorzitter binnen de DULV. Hij verwachtte in september de einduitslag te ontvangen. Helaas hebben we nog geen antwoord.
Ik houd de site van de DULV scherp in de gaten. De bovengenoemde voorzitter zou me een email sturen, zodra meer informatie bekend wordt.

Eén van de redenen om de proef te starten was om illegaliteit tegen te aan. In Duitsland vloog een groot gedeelte van de vliegers illegaal van zelf gekozen lokaties. Frapant was, dat de overheid hier niet van op de hoogte was, maar er ook geen last van had. Zowel de overheid als de DULV wilden iets aan de illegaliteit doen. Niet door het te bestraffen, maar door mogelijkheden te onderzoeken om dichtbij de wens van de snorvliegers te kunnen komen en het praktisch mogelijk te maken op te stijgen en te landen.

Groetjes,

Frank

_________________
PH-9C5
Fresh Breeze Thorix 130
Swing Powerplay Scorpio 26
Time flies: http://www.frankmoorman.nl
Afbeelding
Frank Moorman


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 11 Nov 2009, 09:02 
Offline
Zeer actief lid
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 13:40
Berichten: 169
Woonplaats: hellevoetsluis
bedankt voor de uitleg Frank

gr Oscar

_________________
COME FLY WITH ME


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 03 Aug 2013, 17:53 
Offline
Startend poster

Geregistreerd: 17 Nov 2012, 13:25
Berichten: 2
Woonplaats: Nieuw Vossemeer
In tussen zijn veel jaren verstreken. Weet iemand hoe deze test is uitgepakt en wat de regels nu zijn bij onze oosterburen ?


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 05 Aug 2013, 20:22 
Offline
Zeer actief lid
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 13 Jul 2009, 10:34
Berichten: 61
Woonplaats: Boxmeer
http://motorschirm-verband.de/homepage/gelaende.html

Op de bovenstaande site van de Duitse paramotor vliegers, wordt de Duitse situatie (natuurlijk in het Duits) bescherven.
Wat ik er van begrijp, zijn ze niet veel verder gekomen. Je moet nog steeds van een vliegveld starten als paramotorvlieger. Maar kunt ook een "Sonderzulassung" regelen voor een eigen veld. Wat en hoe weet ik niet. Onze Oosterburen zijn wel alle UL vliegvelden aan het inventariseren en stellen die beschikbaar als kml bestand dat je in Gogle Earth kunt openen.
Dat ziet er dan zo uit:

Afbeelding


Wij zouden dat natuurlijk ook redelijk eenvoudig kunnen regelen voor alle Lucthaven/Tugvelden in Nederland. Misschien moet Frank maar eens een oproep doen om de coördinaten en naam en contactpersoon van de veldjes te inventariseren. Formuliertje invullen op Paramotorweb zou moeten volstaan. Dan maken we er daarna een mooi Google Earth plaatje van voor iedereen.

Kortom: ik denk dat ze in Duitsland nog niet echt zijn opgeschoten. Een geluk is dat Duitsland groot is en dat er heel ... heel veel platteland is waar je niemand tegenkomt. Verder heb ik de indruk gekregen in een gesprek met een Duitse vlieger dat de Duitse paramotorvliegers niet zo hechten aan de officiële regels... In welk land heb ik dat meer gezien ...

_________________
René
http://www.rvandenbroek.nl


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 06 Aug 2013, 10:49 
Offline
Startend poster

Geregistreerd: 01 Jun 2011, 20:52
Berichten: 4
Ik woon in Duitsland en ben lid van een UL club in Duitsland, 11 km van mijn huis, waar ik het hele jaar onbeperkt kan vliegen.
Het kost mij 200 euro per jaar lidmaatschap, ik moet 2 dagen per jaar in het weekend vluchtleider zijn en 4 uur per jaar onderhoudsuren maken.
Omdat ik bijna altijd dwars op de startbaan start moet ik wel oppassen voor de andere UL vliegtuigen zeker als ze doorstart en landingen aan het oefenen zijn. Maar een oproep via de porto en ze geven me de ruimte. Er is een mooi clubhuis bij met alle voorzienigen, koude drankjes voor zeer schappelijke prijzen en zelfs eten in het weekend. Mijn ervaringen hier zijn alleen maar positief.
Ik ben ervan overtuigd dat er meerdere UL veldjes zijn langs grens van Duitsland en Nederland, misschien is dit een manier om van je TUG veldje af te komen?


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 07 Aug 2013, 16:15 
Offline
Zeer actief lid
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 19 Jul 2013, 21:27
Berichten: 50
Woonplaats: Winsum (Groningen)
Citaat:
Ik wou dat er 2 Duitslanden waren.


Dat hebben ze al eens geprobeerd. Was geen succes! ;)

Afbeelding

_________________
Berend

Vertel mij en ik vergeet
Laat me zien en ik onthoud
Laat me doen en ik begrijp


-CONFUCIUS-


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
 Titel: Re: Vrij starten in Duitsland, de eerste stap
BerichtGeplaatst: 14 Sep 2013, 09:21 
Offline
Hoofd Moderator
Gebruikersavatar

Geregistreerd: 21 Mei 2009, 13:10
Berichten: 971
Woonplaats: Loosdrecht
Bij deze een wat verlate reactie op de postings van Duke sr en René.

Eerst @René. Het zou fantastisch zijn als we een netwerk van TUGs en LHRs zouden kunnen maken voor gezamenlijk gebruik. Echter, met de huidige regelgeving is dat onmogelijk.
Je hebt namelijk de houder van de ontheffing/vergunning en die mag er samen met eventuele gastvliegers vliegen. Het is even de vrije vertaling. Ik weet dat er verschillende invullingen gegeven zijn aan TUGs en LHRs.
De vliegrestricties zorgen ervoor, dat het formele quotum heel snel opgevlogen wordt.

Helaas kennen we in Nederland, in tegenstelling tot Duitsland, een zeer beperkte hoeveelheid MLA veldjes. Voor zeer ik weet wordt er maar op één de paramotor toegelaten.

@Duke sr. Het Erprobungsprogramm für aussenstart und landung is mislukt. Het programma was op een kleine schaal met te veel restricties opgezet. Daarbij hebben de deelnemende vliegers zelf te weinig data doorgestuurd. Het vervelende, maar ook logische gevolg was, dat de overheid in Duitsland geen beleid kon maken.
In Duitsland is er dus ook niets veranderd. Men is op de oude voet verder gegaan.
Leuk is wel om te melden, dat je in Duitsland een voorzorgslanding schijnt te mogen maken als je twijfelt aan je motor. Als na de landing blijkt, dat de motor 100% goed functioneert en je op een geschikt veld staat om weer op te stijgen, dan is opstijgen toegestaan.

Veel vliegplezier,

Frank

_________________
PH-9C5
Fresh Breeze Thorix 130
Swing Powerplay Scorpio 26
Time flies: http://www.frankmoorman.nl
Afbeelding
Frank Moorman


Naar boven
 Profiel E-mail versturen  
 
De berichten weergeven van:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen Op dit onderwerp reageren  [ 9 berichten ] 


Alle tijden zijn UTC


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Er zijn geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Je mag geen bijlagen plaatsen

Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertaling door phpBBservice.nl.